Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
 

Delany Faes


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 14 februari tot 18 april Delany Faes.
Zij volgde de vierjarige opleiding reclame tekenen op de kunstacademie St. Joost in Breda. Daar kreeg ze de belangstelling voor de vormen en het schilderen van letters. Nog steeds blijft ze vormen herhalen en over elkaar heen plaatsen zodat er nieuwe vormen ontstaan. Haar werk is figuratief, de basisvorm is terug te herleiden. Omdat haar werk strak is, werkt ze het liefst op schilderskarton met acrylverf. Geïnspireerd is ze door Escher en gemotiveerd door Tatjana Korchagina, haar lerares op de schildersgroep waar ze al ruim 12 jaar met plezier deel van uitmaakt.
 

Ine van den Berg


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 13 december 2018 tot 14 Februari 2019 Ine van den Berg.
Nadat Ine de opleiding Tekenkunst aan de Academie te Hoogstraten, richting mens en portret, had afgerond, zocht ze een nieuwe uitdaging.

Als onderwerp koos ze het landschap, de natuur om haar heen. Ze schildert vrij realistisch, zowel en plein air als aan de hand van eigen foto’s en schetsen.

Haar accenten legt ze op licht, kleur en sfeer.
 

Febe Waasdorp


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van oktober tot december 2018 Febe Waasdorp, natuurfotografe.
Haar passie voor landschapsfotografie maakt dat Febe Waasdorp gerust om 05.00 opstaat om het mooiste licht te vangen. Tijdens haar actieve reizen naar onder anderen Frankrijk, Schotland en Portugal gaat haar camera altijd mee. De ruige, pure natuur, die legt Febe het liefste vast.

Maar als professioneel fotograaf draait ze haar hand ook niet om voor het fotograferen van een bruiloft, portretten of familie-reportages. Haar vakkennis en rustige voorkomen vertaalt zich in foto's van mensen die ontspannen genieten van het moment. Vaak in de natuur.
 

Natasja Ahout


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 16 augustus tot begin oktober Natasja Ahout met blad vullend werk.
 

Angelique van Engelen - Ewijk


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 14 juni tot 16 augustus Angelique van Engelen - Ewijk.
Nadat Angelique in Antwerpen de opleiding tot decorschilder had gevolgd, kwam zij te werken als groepsbegeleider bij Stichting de Beukenhof in Breda. Na een aantal jaren mocht zij de creatuurgroep begeleiden en leerde zij de bewoners hun gevoel op doek te zetten. Hier werd haar eigen creativiteit gevoed waardoor Angelique naast het schilderen ook dramalessen ging geven. Alles wat zij doet, doet zij met passie. Dit is ook terug te zien in haar laatste schilderijen.

Angelique volgt nu de schildersopleiding aan de academie van Antwerpen, zij koos bewust voor Belgie, omdat ze daar nog het oude ambacht kan leren. U treft daarom een diversiteit aan schilderijen, waarbij verschillende technieken gebruikt zijn. De laatste maand heeft Angelique haar eigen stijl ontwikkeld. Zij overschildert haar oude schilderijen, maar door het weghalen van de nieuwe verf wordt de oude laag weer zichtbaar.
 

Nels de Laatbloeier


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 12 april tot 14 juni 2018 Nels de Laatbloeier.
De Laatbloeier doet zijn naam eer aan, want hij is pas op latere leeftijd gaan schilderen. Zijn tableaux hebben naar eigen zeggen geen absolute artistieke of kunstzinnige waarde, omdat zij zijn gemaakt uit een creatief therapeutisch oogpunt.

Uit de eigenschappen van de verf en de toepassende technieken ontstaan er organische landschappen en komen vormen en figuren naar boven als schimmen uit het ondermaanse.

De schilderijen met een tot twee overheersende kleuren hebben een Feng Shui functie in het huis van de kunstenaar, die om de energiestroom te laten vloeien op de daarvoor passende plaatsen hangen. Het is voor zover mogelijk ook getracht in die trant te exposeren.

Al het getoonde uit privébezit is hier eenmalig te bezichtigen.
 

Kitty van Gageldonk


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 15 februari tot 12 april 2018 Kitty van Gageldonk.
Dagelijks loop ik door het bos en word ik getroffen door de schoonheid van de bomen, de uitzichten, het licht en de sfeer. Deze herinneringen neem ik met me mee en thuisgekomen verwerk ik ze in mijn schilderijen zodat ook de toeschouwer gegrepen kan worden door de bijna tastbare betovering van het bos. Ik hoop met mijn werk mensen opnieuw te verbinden met de natuur.

De serie "Het bewaarde bos" is geschilderd op MDF en kastdeurpanelen.

Voor meer info: www.kittyvangageldonk.nl
Atelier: Vijf Eiken 8 Rijen

De schilderijen van Kitty van Gageldonk zijn op hout geschilderde herinneringen aan haar wandelingen in het bos.
 

Ada Krowinkel


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 20 december 2017 tot 1 februari 2018 Ada Krowinkel.
Kleurrijk en expressief, zo zal het altijd zijn. Geen bewuste keuze maar een manier van werken die bij haar past. Kleuren, vormen die zij ziet, vertaalt zij naar een nieuwe werkelijkheid. Gezichten, vrolijk en absurd maar niet naar het werkelijke leven gemaakt. Het ultieme is als de toeschouwer bij het kijken naar het schilderij zijn eigen werkelijkheid creeert en op deze manier het doek afmaakt.

Voor meer info: www.adakrowinkel.nl
 

Lia de Craen


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 12 oktober tot 7 december 2017 Lia de Craen.
abstracte schilderijen

Natuur en beweging De natuur is mijn grootste inspiratiebron. Beweging, verandering en vergankelijkheid van de levenscyclus fascineren me. Het leven is, net als de natuur, niet te voorspellen. Het besef dat het oude het nieuwe al in zich heeft is wat ik wil weer geven in mijn kunstwerken. Ik trek regelmatig de natuur in om foto’s te maken van wat me inspireert. Foto’s, maar vaak ook schetsen of kleurenstudies vormen het beeldmateriaal voor een nieuw werk.

Structuur en compositie Bijzondere structuren zijn karakteristiek voor mijn werk . Ik zoek naar verrassende composities en vormen, naar gelaagdheid en weloverwogen kleurgebruik. Met verschillende grondstoffen als cement, pasta, zand of grind modelleer ik op het doek structuren tot de juiste spanning in het werk bereikt is. Met schildertechnieken voeg ik daarna toe of neem weg tot laag na laag het beeld ontstaat dat de abstracte essentie weergeeft van het oorspronkelijke en natuurlijke beeld. De abstracte vertaling van deze beelden vindt u terug in diverse series op mijn website: www.pictum.nl
 

Beppie Wildstrom-Knoop


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 1 augustus tot 11 oktober 2017 Beppie Wildstrom-Knoop.

Kijk naar de schilderijen en U voelt Uw eigen wereld open gaan.

Vraag vrijblijvend Info. Atelierbezoek op afspraak.

wildstrom-knoop@ziggo.nl
 

Beppie Wildstrom-Knoop


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 1 juni tot 27 juli 2017 Beppie Wildstrom-Knoop.

De vrolijke schilderijen van Beppie Wildstrom-Knoop zijn impressie en hebben verschillende onderwerpen , geschilderd in diverse technieken. Uitgaande van de realiteit, laat Beppie de vormen los, en laat de aanschouwer langer kijker zodat deze misschien zijn eigen verhaal er in herkent.
 

Natasja Ahout


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 5 mei tot 31 mei 2017 Natasja Ahout.

Voor meer info: www.natasja-ahout.nl
 

Ton Hermsen


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 16 maart tot 18 april 2017 Ton Hermsen (+).

Ton, ook wel bekend als Tony, liet een mooi oeuvre achter, waarvan we je op deze tentoonstelling een beetje willen laten proeven, er worden schilderijen tentoongesteld, die speciaal voor deze expositie uit privébezit zijn geleend.
 

Bernadet Rijvers


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 25 oktober 2016 tot 12 januari 2017 Bernadet Rijvers.

De op de natuur geïnspireerde schilderijen kenmerken zich door het aanwezige licht, het bijzondere kleurgebruik en een karakteristieke levendige sfeer. Het ritme van een bomengroep, een doorkijk en het open ruige landschap zijn favoriete onderwerpen. De toeschouwer wordt als het ware uitgenodigd om de natuur in het schilderij te beleven en te ontdekken.

De werken zijn uitgevoerd in acrylverf, olieverf of een combinatie ervan.

Voor meer info: www.bernadetrijvers.nl
 

Natasja Ahout


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 18 augustus tot 20 oktober 2016 Natasja Ahout.

"Tijdens mijn verblijf in Frankrijk heb ik de rozentuinen van Lalande Laborie gefotografeerd. Sindsdien zaten er rozen in mijn hoofd en nu uiteindelijk ook op doek."

Voor meer info: www.natasja-ahout.nl
 

Gaston Oeyen


 

Bij Schraven Hairstyling exposeert van 16 Juni tot 18 Augustus de Belgische kunstschilder Gaston Oeyen.

Onder invloed van zijn vrouw die al twee jaar naar de kunstacademie ging, heeft hij voor het eerst een penseel ter hand genomen in 2013. Zijn eerste werken heeft hij laten keuren door Martin Ademola Oluwadiran; een kunstschilder uit Nigeria die directeur is bij perspectief te Hasselt. Onder zijn vleugels is Gaston snel gegroeid en heeft hij veel bijgeleerd. In februari 2014 mocht Oeyen meedoen aan een tentoonstelling, samen met 28 kunstenaars van over de hele wereld. Dit was het begin van de tentoonstellingen;

– Love the ultimate Gift in Hasselt 2014.
– Tentoonstelling C.M. in Cmine in Genk.
– Burnt, but not broken in Hasselt 2015.
– Eigen tentoonstelling in het kunstkerkje van Laak Houthalen 2015.
– Expositie torenwacht vuurtoren Westkapelle Nederland 2015.
– Expositie Talent Houthalen 2015.
– Burnt, but not broken 2 in Hasselt 2016.

Eind 2014 heeft hij kennis gemaakt met olieverf op een workshop bij Peter Van De Borre. En sindsdien gaat zijn liefde hiernaar uit.
 

Marije du Bateau